04 iulie 2011

Bacalaureat 2011

Prima postare o sa fie un comentariu pe care l-am postat pe blogul unui prieten: Adineauri

Am stat in pauza de masa cu cativa colegi si ne-am uitat la subiectele de BAC pentru romana, istorie, matematica... poate nu se lua chiar 10, dar a fost usor.



Nu cred ca e numai o problema de invatat, este si o problema de coruptie adanca a sistemului de invatamant. Nu raman corijenti si repetenti pe vara fiindca parintii platesc -- direct sau indirect -- ca odraslele sa treaca. Sunt scoli de fitze si cu pretentii in Bucuresti unde daca nu faci mediatii cum trebuie (ti se spune unde/cu cine) sau nu participi la activitati sau costuri (ale invatamantului gratuit) sau mai stiu eu ce, copilul nu primeste nota mai mare de 7, oricat ar fi el de bun, in timp ce colegi mai slab pregatiti iau 9 sau 10. Care e principala lectie pe care o invata acel copil? Ca daca invata bine il muti la o alta scoala, mai slaba, cum au facut niste prieteni.

Sa fie conditii de puscarie, sa le puna si catuse daca este nevoie. Dar sa nu mai treaca bacul spagarii, fiindca ei sunt principalii hoti, scoliti si caliti de generatii pe plaiurile noastre. Ei se descurca acum, in timp ce noi bloguim idealisti, batem campii virtual si contemplam lumea printr-un ecran, doar sa n-o mai simtim pe viu...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu