26 august 2015

De știut: cărți de vizită

Un lucru interesant de știut care nu ajută cu nimic în caz de invazie de zombi: cum au apărut cărțile de vizită?

De ce? Fiindcă atunci când am ieșit de pe terasă ni s-au dat un fel de cărți de vizită cu poze cu feluri de mâncare pe o parte și adresele restaurantelor pe cealaltă, fapt care a dus la întrebarea: pe cărțile noastre de vizită e trecut QR Code-ul? Că e practic, de ce etc., vreo zece secunde apoi: știți cum au apărut cărțile de vizită?



Povestea a fost cu: pe vremuri atunci când mergeai la cineva acasă și deschidea servitorul și stăpânul casei nu era acasă, lăsai cartea de vizită, monșer, ca să știe conașul cine a trecut pe acolo. Poate scriai un mesaj pe ea, până-ți aducea mojicul un pahar cu apă. Nu, nu-l sunai pe mobil, fiindcă Bell nici măcar telefonul cu fir nu-l inventase încă. Iar facebook-ul say twiter-ul puteau fi ceva așezat la intrarea in casă, unde se adunau aceste cărți de vizită. Istoria se pare că e e un pic diferită, și se găsește aici și aici, cu o parte interesantă aici.


© http://www.artofmanliness.com/ 


Un lucru la fel de interesant și inutil în cazul invaziei de zombi este că în limba română se numesc cărți de vizită, așa cum le era și scopul inițial, dar în engleză s-au diferențiat, și există business cards și calling cards.


Cele din urmă sunt aproape de ce povesteam mai sus, și se pare că au reînceput să fie din nou la modă: am căutat ceva pentru voi și nici că se putea un site mai manly decât acesta: The Gentleman's Guide to...  Și nu ratați Cum să curtezi cu carte


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu