Din cantitățile de mai jos ies aproximativ 4 porții.
Ingrediente:
broccolli, 1 pachet congelat (4-500g) sau echivalent în căpățâni
brânză de capră (ca cea de la La Colline)
miez de nucă, jumătăți sau sferturi (4 jumătăți la o porție)
sare
piper negru
- broccolli se pune la fiert în apă clocotită (cu sare) (apă suficientă, să-l acopere bine, dar să nu fie prea multă fiindcă apa în care a fiert se refolosește la supă și nu vrem să fie prea ”lungă”)
- nuca se stropește cu apă și se presară sare
- punem nuca să se prăjescă puțin într-o tigaie
- brânza de capră se taie feliuțe
- se pregătesc farfuriile și se pune în fiecare în centru întâi echivalentul miezului a două nuci, apoi două feliuțe de brânză peste nucă
- broccolli fiert se trece prin blender (se adaugă în blender peste broccolli din apa în care a fiert cam până la jumătate ca să poată aparatul să-l procesezeș în funcție de blender poate fi nevoie de mai multă sau mai puțină apă)
- se adaugă smântâna
- se completează cu apă în care a fiert pentru a obține consistența dorită
- se potrivește de sare
- se macină puțin (PUȚIN!) piper negru pe brânza de capră din farfurii
- se toarnă supa de broccolli într-o parte, nu pe brânză, astfel încât să înconjoare ”aranjamentul” din centru, dar să nu urce peste brânză
- se face ”tradiționala” dâră de ulei de măsline și gata :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu