23 septembrie 2012

Salata de fasole albă pe paine prajita, cu capia


O salată simplu de făcut, sățioasă și gustoasă, care poate fi folosită și drept garnitură.

Ingredientul principal este, binențeles, fasolea albă, oricare soi vă place mai mult: cu bob mare, cu bob mic, mai mult sau mai puțin untoasă. Aceasta poate să fie preparată în casă, cu mirodenii după gust, sau se poate folosi, la fel de bine, pentru cine nu are timp, o conservă bună.


Ingrediente:
500g fasole fiartă
1/2 ceapă roșie, tăiată mai spre fin
zeama de la 1/4 de lămâie
10-12 măsline negre (sau kalamata), curățate de sâmburi și puțin mărunțite (cam ca ceapa)
1/2 legătură de pătrunjel, tocat
2-3 linguri de ulei de măsline
sare și piper după gust


Pentru servire:
pâine prăjită (proaspăt, după ce terminăm salata)
ardei capia curățați și tăiați felii

Preparare:
Peste ceapă se pune puțină sare, cât să ”pornească” eliberarea sucului, se amestecă să se desfacă frumos straturile, apoi se adaugă zeama de lămâie și se lasă să stea până pregătim măslinele și pătrunjelul.

Adăugăm măslinele, pătrunjelul și fasolea, amestecăm binișor, dar cu grijă să nu spargem boabele de fasole.


Punem salată pe pâine, feliile de ardei capia pe lângă și am cam terminat cu bucătăria pentru masa asta.

Fasolea pe care am folosit-o la salata de azi am primit-o de la mama, ca să vedem cum e soiul, tocmai îl descoperise la magazin. Ea a fiert-o simplu, cu sare și două frunze de dafin, în oala cu presiune. Era excelentă și așa simplă, înainte de a o face salată.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu