29 august 2011

Cheesecake simplu

În general nu prea ne place ziua de luni, vine după weekend şi parcă îţi anulează toată distracţia. Situaţia se schimbă, rar - ce-i drept - cu găsirea unui link, sau cu introducerea unei noi categorii în blogul personal. 

De gustibus, categoria experienţe personale în bucătărie. Poate nu veţi fi daţi pe spate de ceea ce veţi vedea prin această categorie, dar pentru cineva care de abia mai poate prinde puţin timp liber într-un weekend, în speţă eu, e mare lucru să poată face aşa ceva. 

Pentru mine este un hobby, și cu aceasta trec la primul experiment, punând mai întâi poza

Cheesecake făcut de cu seară și luat la picnic.
A rezistat binișor la vreo două ore de căldură acceptabilă.

Cheesecake, reţetă simplă, rapidă, care nu implică coacere.

Înainte de toate, cheesecake nu este o prăjitură oarecare, este cu noi de mii de ani şi mai bine vă dau direct sursa pe Wikipedia.

Ingrediente:
  • 250 gr brânză de vaci (nu acră, apoasă, cât mai cremoasă, de obicei găsiţi la galantar în supermarketuri)
  • 200 gr iaurt simplu
  • 200 gr smântână dulce
  • 70 gr zahăr pudră (sau mai mult, dacă vreţi mai dulce)
  • 10 gr gelatină granule
  • 50 ml apă
  • zeamă de lămâie (de la 1/2 la 1 lămâie, cum vă place)
  • 1 pachet biscuiţi simpli cacao
  • 50-70 gr unt topit.

Instrucțiuni:
  • Înveliţi interiorul unei forme cu folie de plastic.
      Zdrobiţi bine biscuiţii şi amestecaţii cu untul topit până se omogenizează
  • Se pune amestecul de biscuiţi cu unt topit pe fundul formei şi se apasă uşor să se taseze.
  • Amestecaţi brânza de vaci, iaurtul, smântâna, zahărul pudră şi sucul de lămâie până se omogenizează bine şi tot zahărul dizolvat (ar trebui să fie destul de repede, doar este zahăr pudră).
  • Gelatina granule se înmoaie întâi în apă rece vreo 10 minute, apoi se pune în apă caldă (nu mai mult de 80 de grade, altfel gelatina se distruge)
  • Se adaugă gelatina la compoziţia de brânză şi se amestecă bine de tot.
  • Se toarnă compoziţia de brânză în formă
  • Se prinde forma, şi se loveşte (de sus în jos) de câteva ori de masă pentru a nu avea bule de aer în prăjitură
  • Se pune la frigider vreo trei ore şi gata :)

La servire fiecare poate pune pe deasupra ce dorește. Eu nu doresc nimic, deocamdată, îmi place gustul simplu. Poate mai încolo să încerc o reducție de suc de portocale...

Pentru cheesecake-ul din poza de mai sus am folosit o formă de 22 cm și am mărit cantitățile cu 50%.

Rețeta o am de pe YouTube, e foarte puțin adaptată. Cine o găsește primul nu primește nimic, dar nu au voie să participe cei cărora le-am dat deja linkul :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu