10 octombrie 2012

Stoemp pe fugă


Sunt momente în care banalul piure de cartofi nu ți se pare suficient de mulțumitor și, cum mai ai timp, improvizezi repede ceva despre care știi că există, dar nu știi exact cum. Îți este suficient de foame și este suficient de târziu ca să nu mai stai să cauți rețete pe internet. Mai ales când tu știi de stump și afli apoi că se scrie stoemp și e mai altfel făcut...


Ingrediente:
- piure de cartofi (din vreo 4 cartofi potrivit de mari, făcut cu unt și lapte)
- 1 morcov dat pe răzătoarea mare
- 1 ceapă tăiată întâi în sferturi apoi solzișori
- 2 linguri de ulei de măsline, pentru călit
- sare și piper, după gust


Preparare:
Se pun la călit în ulei încins ceapa și morcovul, se presară cu sare și piper. Când ceapa și morcovul s-au călit suficient, se toarnă peste piure și se amestecă totul. Și gata, am terminat.

Pe acesta din poze l-am folosit garnitură pe lângă niște ficăței de pui prăjiți simplu (fără nimic special) în tigaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu